Floating Flowers look & feel

Floating Flowers is een sociaal-artistiek project van beeldend kunstenaar Lobke Meekes. Bewoners uit de Rivierenwijk en geïnteresseerde inwoners van de stad Deventer bepalen welke bloemen er bloeien op de drijvende eilanden in de Holterkolk. Vanuit het entree gebouw is er de mogelijkheid om met een bootje naar de eilanden te varen. Gereedschap en tuinattributen zijn aanwezig. De zaden wisselen gedurende de seizoenen. Floating Flowers is tot stand gekomen binnen het programma “Kunst in mijn buurt” van Bureau Kunstcircuit.

 

Ik heb in samenwerking met Beeldprikkels de look & feel voor Floating Flowers ontwerpen. Deze identiteit is vervolgens doorvertaald naar diverse communicatiedragers waaronder posters, labels, stickers, een website en wanden voor het Floating Flowers-paviljoen.

 

Parallel aan Floating Flowers is eveneens een schoolproject ontwikkeld onder de noemer Kunst, Natuurlijk. Groep 5 van de Rivierenwijkschool neemt 12 weken lang deel aan dit project. In de lessen komen allerlei thema’s aan bod op het gebied van biologie en aardrijkskunde, zoals grondboringen, bodemdiertjes, vlinders, koken met bloemen en natuurlijk worden er ook zaden gezaaid op de eilanden. Een groot deel van de lessen wordt verzorgd door gastdocenten en kunstenaars die de thema’s vanuit hun eigen expertise benaderen.

Category

Identiteit, Redactioneel, Web

Tags
floating flowers, kunst, lobke meekes, natuur, onderwijs